Qəbizlik zamanı

Qəbizlik zamanı

Qəbul edilməsi məsləhət görülmür:
Qıcıqlandırıcı (acı-istiotlu, ədviyyatlı, tomatlı, yağlı) yeməklər;
Pomidor, ketçup, vəzəri, turp, soğan, sarımsaq, noxud, badımcan, acı bibər, kələm;
Şoraba, turşu məmulatları; Yağlı, yağda qızardılmış xörəklər; Qoyun əti;
Kartof: yağ, soğan, əlavə edilməklə püre və qızardılmış şəkildə;
Xəmir xörəkləri, o cumlədən vermişel, makaron quru şəkildə (spagetti kimi)
Tort, pirojnalar, şirniyyatlar, şokolad, dondurma, qəhvə, kakao, şirin çay;
Süd, qatıq, dovğa, ayran, atlama, yoqurt, kərə yağı;
Dönər, kolbasa, sosiska, konservə olunmuş məhsullar;
Qaynar çay, moruq və çiyələk mürəbbəsi, yaşıl çay, isti çörək;
Təbii şirələr, qazlı sular, o cümlədən Fanta, Kola və s.
Qoz, fındıq, günəbaxan tumu;
Alkoqollu içkilər, siqaret.

Qəbul edilməsi məsləhət görülür:
Mal əti, balıq, toyuq, hind toyuğu, malın qaraciyəri, toyuq içalatı (pətənək) – qaynadılmış halda, buxarda bişmiş katlet və suplar şəklində; suplar ətin 2-ci bulyonunda hazırlanmalıdır, supa düyü, vermişel, makaron, 1-2 dilm kartof, baş soğan (bütöv şəkildə), dəstə şəklində bişirib sonradan götürmək şərtilə keşniş, şüyüd, cəfəri, quru nanə, sarıkök, əgər böyrək xəstəlikləri, hipertoniya (təzyiq) xəstəliyi və digər əks-göstərişlər yoxdursa istəyə görə duz əlavə edilə bilər;
Qeyd edilən ət məhsullarını istiot, sumaq, soğan, və digər qatqılar olmadan kabab şəklində, həmçinin sobada öz yağında qızarmış halda da yemək olar;
Suda hazırlanmış qarabaşaq (qreçka), manna və düyü sıyığı; kisel qalet (taxta) peçenyesi ilə; İlıq bişmiş yumurta;
Süd məhsullarından yalnız şor, aktivia, dietik kəsmik (tvoroq) və duzsuz pendir məsləhət görülür;
Kartof: suplarda, soyutma və külləmə halında istifadə edilməlidir;
Meyvələrdən yalnız az miqdarda banan, alma (yaşıl və sarı sortları bişmiş halda ), üzüm (çəyirdəksiz), ərik qara gavalı, şaftalı yeməkdən ≈1,5 saat sonra qəbul edilə bilər;
Əla növ undan bişirilmiş, boyad (soyuq) çörək; Qara çörək;
Çay açıq, ilıq şəkildə olub, qəndlə, karamel konfetlə, albalı, gilas, qıcqırma qeyd olunmayan təsadüflərdə zoğal mürəbbəsi ilə içilə bilər; Süfrə suyu kimi Yessentuki 4, Nabeqlavi, Borjomi ilıq vəziyyətdə, qazı çıxarılmış şəkildə yeməkdən ya 1 saat əvvəl, ya da 30-40 dəq. sonra qəbul oluna bilər;
EX laksativ bitki yığım, kök, çuğundur, kahı, xiyar, keşniş, şüyüd, cəfəri;
Ərik, qara gavalı, əncir qurusu (gecə 1 stəkan qaynar suya hərəsindən 2-3 ədəd töküb, səhərə qədər saxlamalı, səhər ac qarına ilıq vəziyyətdə içməli);
Yemək süfrəyə verilərkən mütəmadi olaraq, ona 1 xörək qaşığı un kəpəyi əlavə etməli.


Rəylər

Oxşar məqalələr

Qan qrupuna görə

Qan qrupuna görə

Köp zamanı (meteorizm)

Köp zamanı (meteorizm)

Allergiya zamanı

Allergiya zamanı

Arıqlamaq üçün

Arıqlamaq üçün

Qanazlığı zamanı pəhriz

Qanazlığı zamanı pəhriz

Kələm pəhrizi

Kələm pəhrizi