Allergiya zamanı

Allergiya zamanı

HİPOALLERGİK PƏHRİZ
QƏBULU MƏSLƏHƏTDİR
• Mal əti (suda və ya buxarda bişmiş)
• Yarma və tərəvəz şorbaları (birinci qaynama suyunu atmaq şərtilə)
• Kərə yağı, zeytun və günəbaxan yağı
• Təzə, duzsuz süd məhsulları: kəsmik,
kefir, qatıq
• Yaşıl alma kompotu, çay
• Təzə xiyar, cəfəri, şüyüd, keşniş
• Sobada və ya buxarda bişmiş alma
• Ağ mayasız çörək, az miqdarda kartof
• Sıyıqlar: qarabaşaq, yulaf, düyü

QƏBULU MƏSLƏHƏT DEYİL
• Bütün sitrus meyvələr (portağal, limon, qreypfrut), çiyələk, yemiş, ananas
• Çərəzlər (fındıq, badam, yerfındığı)
• Balıq və balıq məhsulları (təzə və duzlu balıq, balıq bulyonu, balıq konservi, kürü)
• Şokolad və şokoladlı məhsullar, marmelad, qəhvə, kakao
• Hisə verilmiş ət və ət məhsulları, kolbasa, sosis
• Konservləşdirilmiş məhsullar və marinadlar
• Qıtıqotu (xren), turp, pomidor, badımcan
• Göbələk, yumurta
• Süd, pendir, qatılaşdırılmış süd, bal
• Mayalı xəmir
• Spirtli içki (qəti qadağandır!!!)


Rəylər

Oxşar məqalələr